вівторок, 19 травня 2020 р.

ТЕМА ТИЖНЯ "ХАРЧУЄМОСЯ ПРАВИЛЬНО "

Презент. проекту "Корисна та шкідлива їжа"


Правильне харчування - основа гарного здоров'яВсі ми в принципі знаємо, що правильно харчуватися необхідно для того, щоб наш організм функціонував правильно, щоб ми себе почували добре, виглядали чудово.


Мета проекту:
ознайомитись з корисними та
шкідливими продуктами
харчування, їхнім впливом на
організм; пропагувати здорове...

Здорова їжа - це продукти, що містять антиоксиданти з біофлаваноїдів, зменшують шкоду, що наноситься жирною їжею. Також корисні продукти, з яскраво вираженою забарвленням: чорниця, гранат, чорні виноград, черешня, вишня, смородина, калина, горобина, малина, полуниця, суниця, журавлина, брусниця, грейпфрут, буряк, помідори, яблука, обліпиха, червона капуста, баклажани , салат, шпинат і інша зелень. Пам'ятайте, що максимальна кількість антиоксидантів знаходиться в шкірці, кісточках і корі рослин. Так само дуже корисні пророщена пшениця, квасоля, горох. Не забувайте і про какао, чай, часник, цибулю і горіхи. Вони допоможуть зберегти красу і здоров'я.

пп
Баклажан називають «овочем довголіття», оскільки
вітаміни і мінерали, що в ньому містяться, допомагають
справлятись з б...
Продукти довголіття
Продукти, що благотворно впливають на пам'ять: апельсини, персики, помідори, цибуля, яблука, хурма, ківі і виноград.


Яблука – зміцнюють імунну та нервову системи, знижують
ризик захворювань серця і судин. Містять велику кількість вітамінів...

Покращують травлення: кисломолочні продукти, яблука, ківі, манго, ананас, редис, ріпа, капуста, кориця, ламінарія, гриби, корінь солодки, селера, чорний перець.

Банан- незамінний продукт для нервової системи. Міститься в
бананах магній зміцнює нервову систему. В бананах є вітамін В6...

Понизять рівень холестерину: авокадо, яблука, банан, боби, лосось, часник, чорнослив, мигдаль, кешью, волоський горіх, кунжутне насіння, шпинат, а так само чай і шоколад, сир тофу (соєвий сир).

Ягоди – це джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Найбільш
корисними для мозку вважають смородину, малину, полуниці....

Для збереження молодості: яблука, гранати, апельсини, персики, сливи, чорна смородина, чорниця, полуниця, малина, червоний виноград, черешня, помідори, броколі, червоний лук, шпинат, хліб або пластівці з висівками, вівсянка, чай, в міру шоколад і кави.

Риба - містить велику кількість мінеральних речовин, які
допомагають роботі мозку, відмінний спосіб прфілактики серцево-
с...

Зміцнюють імунну систему: свіжі овочі і фрукти, особливо цитрусові, капусту, шпинат, устриці, гриби. Так само вживайте повноцінні білки у вигляді знежиреного м'яса, риби (особливо лосось), домашньої птиці, яєчного білка і молочних продуктів.

Кисломолочна продукція відома своїми корисними
якостями. Продукти, отримані в результаті впливу на молоко
корисних бактері...

Для краси і еластичності шкіри: фенхель, авокадо, жирна риба (особливо лосось), устриці, оливкова олія, кисломолочні продукти, квашена капуста, твердий сир, волоські горіхи, пшоно, ківі, шампіньйони.

Найбільш шкідлива їжа
Чіпси та сухарики. Через особливості приготування в
них утворюється безліч шкідливих речовин, що мож...

Шкідлива їжа
Це продукти з підвищеним вмістом холестерину. Він відкладається в організмі у вигляді шлаків, засмічує організм. Людина починає частіше хворіти і швидко старіє. Лідери за вмістом холестерину сало, масло, сметана, сир, м'ясо, печінка, яйця.


Газовані напої – суміш цукру, хімії і газів. Містять
цукрозамінник, який при вживанні у великих дозах сприяє
розвитку псих...

Шкідливо вживати їжу, з підвищеним вмістом білків.Багато білків міститься в м'ясі, сирі, сирі, яйцях, сої.

Шоколадні батончики – гігантська кількість калорій у
поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими
продуктами,...

Шкідливі тваринні жири, які потрапляючи в шлунок починають гниття. Організм стає ослабленим і схильний до різних захворювань, сповільнюється регенерація клітин.

Група «Художники».

Всі ми більшою чи меншою мірою замислюємося про те, що потрібно їсти корисні овочі та фрукти, а так само задаємося питанням, як приготувати овочі та зберегти вітаміни. Важливо готувати їх правильно, щоб зберегти дорогоцінні вітаміни, мікро і макроелементи. Для цього варто дотримуватися деяких правил, які з часом увійдуть до звички і допоможуть зберегти вам і вашим родинам красу і здоров'я.
Краще варити овочі на пару.
Щоб не виділявся і не випливав зайвий сік з овочів, не додавайте під час приготування сіль, краще посоліть готову страву.
Ще краще, якщо ви варите на пару в скороварці.
Цим ви краще зберегти вітаміни, мікро та макроелементи. І що важливо: не руйнується енергетика продуктів.
Щоб зберегти більше вітамінів при варінні овочів у воді, віддайте перевагу емальованому посуді, а не алюмінієвої, мідної або посуді з нержавіючої сталі.
Вітаміни збережуться краще, якщо ви овочі або фрукти опустіть варитися у вже киплячу воду.


У 15 столітті в Туреччині були страчені сім придворних
підданих султана Магомета Другого тільки через те, що хтось із
них ...
Після того, як овочі зваряться, відразу ж виливайте воду, щоб вітаміни і мікроелементи не йшли у воду, а овочі не втрачали свій смак.
Якщо ви варите щі, то квашену капусту кладіть в холодний бульйон (воду), а тушковану - в киплячий.
Овочі для салатів краще варити в шкірці, на пару. Якщо немає пароварки, то кладіть неочищені овочі в киплячу воду. Цим ви збережете частину вітамінів. Якщо додати у воду трохи соди, то овочі збережуть краще свій колір.


Правильне харчування – перший ключ
до здоров'я і доброго самопочуття.
Тільки при правильному виборі
продуктів харчування л...

Правильне харчування - це звичка. Головне почати.Спочатку замінити один продукт на більш корисний, приготувати їжу більш щадним методом і так, крок за кроком Ви будете харчуватися все більш правильно, а Ваш організм буде працювати як годинник.

                 Корисні підказки. Смачні та корисні.


Фіксики- Вітаміни.





Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

  ДЕНЬ ВИШИВАНКИ День вишиванки. Це великий день, Бо люди згадують сім’ю, родину. Як шила мати і вела пісень, Сорочку гарну вишивала сину. Л...